Over

Algemene informatie

Ernesto’s Cantina Mexicana op de Markt in Sittard is Mexicaanser dan Mexico, het is tevens het oudste eetcafé van Sittard, beleeft het ene na het andere muzikale hoogtepunt, is helaas overleden in 1997, maar gelukkig weer herboren enkele dagen later. Daarnaast is de zaak een enthousiast uitdrager van het tequilavirus, maar vooral een heel erg sfeervolle cantina met een onvolprezen Dutch-Mex menukaart met daarop de legendarische huisgemaakte spare ribs, frozen cocktails en Mexicaanse wijnen.

Openingstijden:

Maandag t/m woensdag
Donderdag
Vrijdag en Zaterdag
Zondag
 17:00 - 02:00
 17:00 - 04:00
 14:00 - 04:00
 14:00 - 02:00

 ONZE KEUKEN IS ELKE DAG GEOPEND TOT 22:00u.

De Mexicaanse keuken

Dutch-Mex...

Op de kaart van Ernesto’s staan louter Dutch-Mex gerechten, "de Mexicaanse keuken licht aangepast naar de Nederlandse smaak, met voor de puristen een 100%-authentieke Mexicaanse dagspecialiteit. "Op het menu staan Burrito’s, Enchiladas, Taco’s, Quesadillas, Empanadas en Camarones a la Diabla." Naast de ruime keuze aan lekkere gerechten serveren ze bij Ernesto’s Mexicaanse wijnen, de Mexicaanse Margarita’s en de bekende Mojito’s en Cairpirinha’s, Mexicaanse bieren en…. de premium tequila’s, heel veel premium tequila’s."

durchmex

Het ontstaan van

Ernest America vertelt over de geboorte van Ernesto's

"Toen ik begon als eetcafé eind jaren 80, heb ik de zaak Café Americain genoemd, naar "Rick’s Café Americain" uit de film Casablanca. Hierin kwam mijn eigen achternaam ook nog eens terug. Toen er meer eetcafés kwamen in Sittard, wilde ik me gaan onderscheiden."

De oude naam dekte dus de lading niet meer en Ernest plaatste een overlijdensbericht op de voorpagina van de krant. Drie dagen later gevolgd door een geboortekaartje met de aankondiging van de geboorte van Ernesto’s Cantina Mexicana. Dit was destijds een marketingstunt waar zelfs NOVA voor aan de lijn hing.

"In de Santé Bar hier in Sittard waar m’n horecacarrière in de 70er jaren begon, draaiden we al salsa dura uit New York en latino-ska. Ook zijn we een van de allereersten die livemuziek in de kroeg hadden. "Mijn liefde voor muziek is begonnen in Donkiesjot, waar ook de WW-Band is opgericht waarin ik heb gespeeld. Later liepen we in de Effenaar de kleedkamer binnen van de skaband The Slackers met een dienblad vol met tequila. Zij stonden niet lang erna hier te spelen. Dit optreden werd opgenomen op CD, en van het een kwam het ander en ben ik samen met vrienden van Music Machine Jan van Monfort en Rino Vincken een eigen platenlabel gestart." Na The Slackers volgden bij Ernesto’s nog veel legendarische optredens, zoals M.D.C, Ruben Ramos, Jaya The Cat, The Skatalites, 50 Foot Combo, Mo’Jones, Viberider, enz. enz. enz.

Ernesto America

Naast muziek heeft Ernest America nog twee grote passies: Mexico en tequila!

"Ik denk dat ik in mijn vorige leven Mexicaan ben geweest, het kan anders niet dat een land je zo pakt" vertelt America. Tegen alle reizigersregels in trok America alleen door Mexico, om daar tequila te ontdekken, de bekendste mezcal, gemaakt van de Agave Tequilana Weber Azul. In het dorpje Tequila voelde hij zich in zijn Mekka en kocht er een stuk grond om over enkele jaren zijn eigen agavenplantage op te beginnen. Regelmatig komt America er nog terug, en bezoekt hij de vele vrienden die hij er heeft. "In 2010 vier ik in Sittard mijn afscheid, met o.a. Los Lobos voor een afscheidsconcert en komt het enige revivalconcert van legendarische Paladins," verklapt America. "Dan verdwijn ik halverwege de nacht om te beginnen aan mijn volgende avontuur. Ik wil mijn eigen Tequila Don Ernesto America (vernoemd naar mijn vader, ik ben (nog) geen Don..) lanceren waarmee ik de wereld ga veroveren" aldus Ernest. "In mijn testament staat dat ze mijn as moeten uitstrooien over mijn agavenveld, dat moet dan na destillatie de ultieme Don Ernesto opleveren."

 

"Dan zit de geest in de fles en is de cirkel rond!" besluit America.

Tot die tijd bevind zich op de Sittardse Markt een uniek stukje Mexico.