Ernesto's is Eco

La Trappe Puur bij Ernesto's

La Trappe Puur is een Nederlands biologisch Trappistenbier. Het bier wordt gebrouwen in de Bierbrouwerij De Koningshoeven van de abdij "Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven" in Berkel-Enschot (bij Tilburg). Het is een stroblond bier met een alcoholpercentage van 4,7%. Dit is het enige biologisch bier ter wereld met het Authentic Trappist Product label.

puur-logo-cmyk-3 combo-puurhr

ReFood

Wellicht weet je het al, maar misschien ook niet: Ernesto's is heel on-Mexicaans (maar wel heel werelds) bezig met het verkleinen van zijn Ecologische voetafdruk op deze aarde.

Wij redeneren zo: Ernesto zelf heeft schoenmaat 51 , als we dat nu compenseren met een bijna-maatje-0 van Ernesto's Footprint dan is dat best een hele mooie zet! ;)

Nu was het al een hele tijd zo dat karton netjes gescheiden werd van ander afval en ook al best lang zo dat het plastic dáár weer van gescheiden werd. MAAAARRRR... Sinds vandaag heeft Ernesto's een super Hip - en Hippy - systeem voor zijn afvalverwerking... en we zijn zo Happy! Het heet REFOOD en is wat ons betreft iets dat iedereen zou moeten doen!
In het heel kort is dit wat ReFood doet: Het haalt afval (keukenafval, voedselresten, gebruikte olie en frituurvet ) op en verwerkt dit vervolgens tot milieuvriendelijke energie. (Voor meer info check je even www.refood.nl)

We scheiden nu dus plastic, papier en karton, blik, keukenafval en voedselresten.
We zijn dus gewoon Mega Goed Bezig!

Wil je ook Mega Goed Bezig zijn? Dan kun je meerdere dingen doen:
- Onderzoek zelf eens wat je voor maatregelen kunt nemen om je eco-voetprint te verkleinen (vaak supersimpel en moeiteloos te realiseren);
- Deel dit met iedereen waarvan je denkt dat hij of zij er iets aan heeft;
- En tot slot, je voelt 'm al aankomen, kom lekker eten bij Ernesto's en draag indirect je steentje bij :) Ben niet bang als je je bordje niet leeg krijgt, binnen no-time is dat restje enchilada superverantwoorde biodiesel!

Oh Yeah! Hiermee hebben we wel een tequilaatje (of 2) verdiend dachten we zo!
Salud!
Ernesto en Ernesto's Equipo

Het certificaat waarmee ReFood verklaart dat Ernesto's in haar bedrijfsvoering de scheiding van organische reststoffen heeft opgenomen.

certificaat-refood